Lecțiile protestului Șor. Grosu către Carp: „Astfel de organizații nu își au loc în politicul moldovenesc”

Anticoruptie.md
27/10/2022
Sursa: parlament.md

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, l-a  îndemnat pe președintele Comisiei securitate, apărare și ordine publică, Lilian Carp, să propună inițiative legislative care ar curma practica protestelor plătite și a agresivității etalată de unii protestatari. Propunerea a fost făcută la ședința Parlamentului de joi, după ce speakerul Grosu a declarat că decizia Departamentului de Stat al SUA de a impune sancțiuni politicienilor fugari, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, dar și formațiunii care organizează protestele din centrul capitalei este una foarte serioasă.

„SUA a spus că o bandă de criminali a torturat cetățenii acestei țări. Au furat, și-au tras un partid, și-au găsit aliați în această sală. Astfel de organizații nu își au loc în politicul moldovenesc”, a declarat Grosu.

Speakerul Igor Grosu i-a sugerat președintelui Comisiei securitate, apărare și ordine publică, Lilian Carp, să vină cu propuneri legislative astfel încât protestele plătite și  protestatarii care provoacă dezordini și destabilizări  să fie pedepsiți mai dur.

„Am înregistrat un proiect de lege privind activitatea MAI, în care am prevăzut sancțiuni mai dure pentru ultragiere, pentru că am avut situația când vin la protest cu toporul sau arunci obiecte pirotehnice sub rezervorul mașinii de poliție, cu scopul de a o aprinde”, a răpuns Carp.

Totodată, deputații  lucrează la o inițiativă legislativă, care va impune sancțiuni „pentru cei care plătest un protest ca să destabilizeze situația în țară” sau să „să răstoarne ordinea constituțională”.

Anticoruptie.md
27/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii