Lux pe vreme de război. Soldații ruși atacă din hotelul MIR (PACE): în ce confort trăiesc invadatorii

Viorica Mija
30/05/2022
tripadvisor.com

În urma contraofensivei ucrainene, un efectiv considerabil al armatei ruse rămâne blocat în hotelul „Mir” din suburbia Severodonețk. Hotelul a fost transformat în bază militară a rușilor, în clădire fiind organizate puncte de tragere și posturi de observare.

Utilizatorii tripadvisor.com, care anterior s-au cazat în acest hotel, spun că acesta le-a oferit condiții mai mult decât decente, la un preț rezonabil. Aceștia au mai apreciat în mod deosebit camerele largi și personalul amabil.

Între timp, analiștii Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW) menționează că Severodonețk rezistă, iar contraatacul de duminică al armatei ucrainene în regiunea Herson a forțat armata de ocupație să treacă în defensivă.

„Deși contraatacul ucrainean nu pare să aibă ca rezultat recucerirea unui teritoriu semnificativ în viitorul apropiat, acesta este în stare să perturbe operațiunile rusești și să forțeze Rusia să mute întăriri în regiunea Herson, care este în mare parte deținută de unități nestandardizate. Contraatacurile ar putea încetini și mai mult eforturile Rusiei de a consolida controlul administrativ asupra sudului ocupat al Ucrainei”, se arată în comunicatul Institutului.

Viorica Mija
30/05/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii