Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, au respins cererea ANI în cazul lui Dumitru Diacov

Ilie Gulca
28/05/2021
Dumitru Diacov

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a respins, vineri, cererea Autorității Naționale de Integritate (ANI) privind confiscarea averii nejustificate a fostului deputat Dumitru Diacov. ANI consideră această decizie drept „neîntemeiată”, fapt pentru care va înainta o contestație la Curtea de Apel Chișinău.

„Deocamdată, nu se cunosc motivele respingerii cererii ANI pe această cauză. Vom reveni cu detalii, după ce vom recepționa hotărârea motivată a instanței”, precizează serviciul de presă al Autorității.

În urma unui control, inspectorul de integritate a constatat o diferență de 603.728 de lei între averea dobândită și veniturile obținute de către Dumitru Diacov pe parcursul deținerii calității de subiect al declarării averii și intereselor personale în perioada 1 august 2018–9 iulie 2019, precum și caracterul nejustificat al deținerii acestei averi.  

Deși a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul procedurii de control deputatul, acesta și-a justificat doar o parte din averea deținută.

„Chiar dacă admitem că această presupusă diferență substanțială, în valoare de 1.460.964 de lei, a fost identificată corect și legitim, oricum diferența este justificată cel puțin prin cele două sume de bani (dolari SUA), oficial și legitim declarate, în 1994 și în 2012, precum și în declarațiile pentru anii 2016 și 2017, care confirmă necondiționat legalitatea surselor bănești și averilor deținute și declarate.”      

Ilie Gulca
28/05/2021Follow us on Telegram

Comentarii