„Mai avem suficiente cazuri”. Premierul Recean, despre decizia judecătorilor în cazul figuranților în Dosarul „Omorul din Codrii Orheiului”

Ilie Gulca
28/05/2024
Premierul Dorin Recean. Captură video: privesc.eu

Primierul Dorin Recean a spus, marți, că așteaptă ca procurorii și judecătorii onești să iasă în față și să îi aresteze pe colegii lor după ce participanții la omorul din Codrii Orheiului, printre care și Constantin Țuțu, au fost eliberați de pedeapsă pe motivul intervenirii prescripției tragerii la răspundere penală.

„Așteptarea mea este ca procurorii și judecătorii onești să iasă în față și să îi aresteze pe procurorii și judecătorii care fac abuz și care nu duc la bun sfârșit pedeapsa celor trebuie să stea astăzi la închisoare”, a spus premierul Recean în cadrul unei conferințe de presă dedicată programului „Prima Casă”. „Astăzi, mai avem suficiente cazuri în care procurorii și judecătorii și, corespunzător, nu duc dosarele până la capăt.”

Curtea de Apel Chișinău i-a condamnat, pe 24 mai, pe cei implicați în omorul din Codrii Orheiului în 2012 – Ion Corcodel, Oleg Pruteanu, Constantin Țuțu și Dmitri Colomeiciuc – și, în același timp, i-a eliberat de pedeapsă pe motivul intervenirii prescripției tragerii la răspundere penală.

Inculpații au fost învinuiți că l-au omorât în aprilie 2021 pe Alexei Veretca și i-au provocat legiziuni corporale medii lui Iurie Matcovschi.

Conform deciziei luate de completul Alexandru Spoială, Marcel Juganari, Oxana Robu, inculpatul Ion Corcodel, Oleg Pruteanu, Constantin Țuțu și Dmitri Colomeiciuc au fost recunoscuți vinovați de omor din imprudență și condamnați la o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de cinci ani în penitenciar de tip semiînchis. Toți aceștia au fost eliberați de executarea pedepsei fie din motivul intervenirii amnistiei, fie pe motivul intervenirii prescripției tragerii la răspundere penală.

Ilie Gulca
28/05/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii