Maia Sandu convoacă Sfatul Țării. Criza economică, din nou pe agenda Consiliului Suprem de Securitate

Viorica Mija
27/05/2022

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, îi convoacă astăzi în ședință, începând cu ora 10.00, pe membrii Consiliului Suprem de Securitate. Ulterior, aceștia vor formula recomandări pentru instituțiile statului, iar șefa statului va susține un briefing.

Potrivit unei note a instituției prezidențiale, în cadrul ședinței se va discuta despre efectele economice și sociale ale creșterii prețurilor și riscurile asupra economiei naționale, impactul majorării costurilor pentru resursele energetice, funcționarea mecanismelor concurențiale pentru asigurarea eficienței piețelor energetice și alimentare.

Nu e prima ședință CSS care ia în dezbatere criza regională și globală. În luna martie, membrii Consiliului au recomandat instituțiilor să ia anumite măsuri: să țintească programele de susținere a agricultorilor în așa fel, încât să aloce resursele și subvențiile agenților economici și gospodăriilor care sunt dezavantajate de situația curentă; să dezvolte și să pună în aplicare programe de creștere a productivității sectorului agroalimentar pe tot lanțul valoric; să dezvolte mecanisme de asigurare, în condiții prudențiale, a continuității fluxului de mijloace financiare în economia națională; să asigure dezvoltarea programelor de promovare a produselor financiare non-bancare care să contribuie la creșterea capacității de mobilizare a resurselor financiare în sectorul agroalimentar.

Viorica Mija
27/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii