Maia Sandu dă startul oficial al negocierilor de aderare la UE

Anticoruptie.md
21/06/2024

Președinta Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Totodată, șefa statului a numit-o în calitatea de negociator-șef pe Cristina Gherasimov, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană.

„Republica Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene. Astfel, la doi ani de la obținerea statutului de țară candidată, va avea loc prima Conferință Interguvernamentală Moldova - UE, la 25 iunie, care fixează începerea negocierilor de aderare. În spatele acestor eforturi de modernizare a țării stau mii de oameni din instituțiile statului și munca fiecăruia dintre ei are un impact crucial asupra obiectivului nostru de țară - să pregătim Republica Moldova pentru aderare până în 2030. Moldova - membră a Uniunii Europene - este singura cale de dezvoltare prin care vom asigura pacea, bunăstarea și o viață mai bună pentru toți cetățenii noștri. La referendumul din toamnă, poporul Republicii Moldova va decide dacă anume aceasta este direcția de dezvoltare a țării și moștenirea pe care o lăsăm generațiilor următoare”, menționează Maia Sandu, într-un mesaj pe pagina sa de socializare.

Republica Moldova și Ucraina vor începe oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană, pe 25 iunie. Se întâmplă la doi ani după ce cele două state au obținut statutul de țări candidate la UE. Pe 25 iunie, Președinția belgiană a UE va convoca primele conferințe interguvernamentale cu cele două țări, anunță vicepremierul moldovean pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov.

Anticoruptie.md
21/06/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii