Maia Sandu destramă nedumerirea lui Vladimir Putin: „Unde le depozităm nu este treaba lui”

Anticoruptie.md
16/12/2022
Colaj CIJM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, îi răspunde șefului de la Kremlin, Vladimir Putin, care s-a arătat nedumerit de faptul că o parte din gazul rusesc procurat de Republica Moldova de la Gazprom este păstrat pe teritoriul Ucrainei. Sandu a declarat că Republica Moldova, odată ce a plătit factura pentru aceste cantități, are dreptul să decidă unde și când să le stocheze.

„Atât timp cât noi am plătit pentru aceste gaze, sunt proprietatea Republicii Moldova și este decizia noastră când le consumăm, dacă nu le consumăm imediat, unde le depozităm nu este treaba lui Putin, este doar treaba noastră”, a declarat Maia Sandu pentru TVR Moldova.

Anterior, și prim-ministra Natalia Gavrilița a punctat că stocarea gazelor în Ucraina este o măsură sigură, iar Republica Moldova va folosi în continuare capacitățile Ucrainei pentru a-și suplini rezervele.

Vladimir Putin s-a arătat nedumerit de faptul că Republica Moldova își păstrează gazele cumpărate de la Gazprom în depozitele din Ucraina. Liderul de la Kremlin a dat indicaţii ca ministrul Energeticii să monitorieze și să analizeze situația, după care să-i prezinte un plan de acțiuni. „Trebuie de rezolvat”, a conchis Putin.

Anticoruptie.md
16/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii