Maia Sandu și cele 12 lucruri pentru care este iubită România

Viorica Mija
01/12/2022
Sursa: ambasada României în RM

România este iubită pentru că a fost și rămâne avocatul Republicii Moldova în aspirațiile sale de integrare europeană. Totodată, România este iubită pentru faptul că în perioade complicate a întins oricând mâna să ne scoată din nevoi. Sunt declarațiile președintei Republicii Moldova, făcute cu ocazia Zilei Naționale a României, la recepția oferită de ambasada statului român din Chișinău.

„România este iubită aici în Republica Moldova pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru grădinițe, microbuze școlare, burse studențești, motorină, vaccin, ajutor umanitar, sprijin pentru modernizarea satelor, comunicarea mai ușoară cu cei dragi datorită eliminării tarifelor de roaming, pentru susținerea adusă culturii din Rep. Moldova și construcției de poduri care ne leagă. De asemenea, este iubită pentru lumină, în perioada în care rachetele rusești aduc întunericul în regiune, dar și pentru limba română în care am crezut ca într-o casă părintească. Pe o parte, dar și pe cealaltă parte a Prutului, oamenii își doresc aceleași lucruri, să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă”, a menționat Maia Sandu.

Un contingent de militari moldoveni va defila la parada militară organizată la București cu prilejul Zilei Naţionale a României, alături de militari din România, Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Conform unui comunicat al Ministerului Apărării, detaşamentul moldovenesc este format din 16 ofiţeri, soldaţi şi sergenţi ai Companiei Garda de Onoare din Regimentul de Stat Major.

Viorica Mija
01/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii