Marina Tauber s-a plâns la CEDO. Instanţa europeană a acceptat să-i examineze plângerea

Julieta Saviţchi
28/09/2022
Captură

Curtea Europeană a Drepturilor Omuluia aceeptat să examineze plângerea deputatei Marina Tauber, învinuită în dosarul finanţării ilegale a Partidului Şor. Vicepreşedinta formaţiunii a reclamat reţinerea abuzivă şi plasarea ilegală în arest preventiv în Penitenciarul nr.13.

Anunţul a fost făcut pentru presă de Marina Tauber, venită la Judecătoria Chişinău pentru a participa la şedinţa de judecată privind prelungirea arestului la domiciliu.

Marina Tauber s-a arătat încrezătoare că va avea câştig de cauză. „Cu siguranță vom avea câștig de cauză la CEDO. Avem deja circa 600 de astfel de dosare, acesta va fi următorul. Vedem constatările organizațiilor europene specializate și foarte mulți experți s-au expus la acest subiect. Faptul că Moldova este ţară-candidat la UE este sub un mare semn de întrebare, pentru că niciodată comunitatea europeană nu va accepta în rândurile sale un stat în care sunt deținuți politici și unde opoziția nu are niciun rol”, a declarat deputata.

Vicepreşedinta Partidului Şor mai susţine că a fost recunoscută ca deţinut politic de o prestigioasă organizaţie europeană pentru apărarea drepturilor omului.

„Am fost recunoscută drept deținut politic de către organizația care luptă pentru drepturile omului „Solidaritätsnetz International”, membră a prestigiosului grup elvețian Solidarity Network”, a precizat deputata.

Marina Tauber a fost eliberată din penitenciar la 14 septembrie, fiind plasată în arest la domiciliu de către Curtea de Apel Chişinău. Deputata a fost reţinută la 21 iulie, după ce majoritatea parlamentară a dat curs demersului procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind ridicarea imunităţii pentru Tauber.

Julieta Saviţchi
28/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii