Merele moldoveneşti ar putea să ajungă pe mesele japonezilor. Vizita Nataliei Gavriliţa la Tokyo

Anticorupţie.md
27/09/2022
Serviciul de Presă al Guvernului

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit marţi, la Tokyo, cu președintele Organizației Japoneze pentru Comerț Exterior (JETRO), Nabuhiko Sasaki. Părțile au abordat subiecte ce țin de evoluția relațiilor economice dintre cele două state și au analizat oportunitățile de extindere a activităților comerciale, subliniind importanța investițiilor strategice pentru creșterea economiei și crearea locurilor de muncă bine plătite. 

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Guvernului, șefa Executivului a apreciat asistența oferită țării noastre din partea Guvernului Japonez, exprimând deschiderea autorităților de la Chișinău de a extinde cooperarea în domeniul investițional, în vederea modernizării țării noastre și dezvoltării unei economii de piață bazate pe valori comune, precum concurența liberă.

„Avem deja istorii de succes ale investițiilor japoneze pe piața Moldovei, însă ne dorim să explorăm la maxim potențialul de colaborare cu companiile nipone. Rămânem concentrați, în continuare, pe crearea unui mediu de afaceri predictibil, favorabil investițiilor și stabilirea contactelor reciproc avantajoase între asociațiile de business din țările noastre”, a subliniat Natalia Gavrilița.

De asemenea, oficialii au vorbit despre facilitarea importurilor de produse moldovenești pe piața niponă și posibilitatea acordării Republicii Moldova a unui regim preferențial la importul produselor agro-alimentare cu potențial înalt pe piața niponă, în mod special a vinurilor.

La rândul său, Nabuhiko Sasaki a reiterat că JETRO este deschisă să ajute Republica Moldova în realizarea obiectivului de creștere a numărului de investitori, menționând, în același timp că oficiul JETRO din România este gata să susțină viziunea Guvernului de la Chișinău și acțiunile întreprinse pentru dezvoltarea și atragerea investițiilor străine.

Părțile au discutat și despre criza energetică, care are un impact puternic la nivel global – prețul la energie a atestat o creștere și în Japonia. În acest sens, a fost apreciat efortul Republicii Moldova de a diversifica resursele energetice, așa cum o face și partea niponă.


 

Anticorupţie.md
27/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii