Mesaj cu impact vizual puternic transmis Rusiei de către Zelenski: „Invadatorul devine un fugar”. În ce context amintește de Transnistria

Anticoruptie.md
28/10/2022
Sursa: president.gov.ua

În a 247-a zi a războiului din Ucraina, Volodimir Zelenski a venit cu o nouă adresare, de data aceasta de lângă o dronă rusească doborâtă de apărători. Președintele ucrainean a menționat că țara sa a fost supusă unor mii de atacuri aeriene în ultimele două zile și a îndemnat comunitatea internațională să conștientizeze că apărarea de armata rusă trebuie să devină o cauză comună.

Volodimir Zelenski a îndemnat la solidaritate, referindu-se la conflictele înghețate din fosta URSS și la lecțiile pe care trebuie să le învățăm.

„Războiul este undeva departe. Undeva în Transnistria. Aceasta este problema moldovenilor. Undeva în Abhazia şi Osetia. Aceasta este problema georgienilor. Undeva în Crimeea şi Donbas. Aceasta este problema ucrainenilor. Nu vom fi afectaţi. Nu ne va produce daune. Ei nu vor veni după noi. Din păcate, ca urmare, devine problema tuturor”, a avertizat Zelenski. 

Totodată, președintele ucrainean a menționat că, în ultimele două zile, armata rusă a lansat mii de rachete.

„Peste 30 de drone au fost lansate în două zile. Apărătorii cerului nostru au împiedicat „vulturii inamicului” să pătrundă în spaţiul ţării şi au doborât 23 de drone. Adăugăm aici racheta aeriană ghidată KH-59, două elicoptere de atac K-52 şi o altă aeronavă de atac SU-25, care au fost transformate în fier vechi. În total, în această perioadă, Rusia a lansat 4.500 de lovituri cu rachete şi peste 8.000 de raiduri aeriene”, a spus Zelenski.

Anticoruptie.md
28/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii