Mesaj puternic de susţinere a Ucrainei de către SUA: Joseph Biden, în vizită la Kiev

Anticoruptie.md
20/02/2023
Nexta

Președintele SUA, Joseph Biden, a venit luni în vizită la Kiev. Vizita preşedintelui american în capitala Ucrainei se desfăşoară în condiţii de maximă securitate: nu a fost anunţată din timp şi nici nu a fost făcută publică agenda.

Totuşi, Biden a fost văzut lângă Catedrala Sf. Mihail din Kiev, în timpul unei alerte aeriene, unde a venit să onoreze memoria apărătorilor căzuți ai Ucrainei.

Faptul că președintele SUA se află la Kiev a fost confirmat oficial doar de preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky pe Telegram, prin postarea unei fotografii cu Biden.

„Joseph Biden, bine ai venit la Kiev! Vizita ta este o manifestare foarte importantă de sprijin pentru toți ucrainenii".

În dimineața zilei de 20 februarie, străzile din centrul orașului, în apropierea ambasadei SUA, precum și drumurile de la ambasadă spre gara centrală, au fost blocate la Kiev. Novosti Donbass, citând martori oculari, a raportat că bulevardul Beresteisky și bulevardul Lesia Ukrainka din Kiev au fost blocate. Martorii oculari au postat un videoclip care arată cum un cortegiu de SUV-uri americane a mers pe acest traseu.

 

Anticoruptie.md
20/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii