Mesaj tranșant la ONU. Președintele țării a cerut retragerea necondiționată a trupelor ruse din regiunea transnistreană

Anticoruptie.md
22/09/2022
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU// Foto: Președinția RM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană, într-un discurs adresat plenului Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. De la tribuna ONU, șefa statului a menționat că, desi se confruntă cu mari provocări, Republica Moldova va continua să avanseze pe agenda de reforme.

„Atunci când Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei, am muncit mai mult ca niciodată pentru a menține pacea pe malurile râului Nistru. Am făcut tot posibilul pentru a ne asigura că toți cetățenii Moldovei, inclusiv cei care locuiesc în regiunea separatistă, continuă să se bucure de pace. Prezența ilegală a trupelor militare ruse în regiunea transnistreană ne încalcă neutralitatea și crește riscurile de securitate pentru țara noastră. Cerem retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse. Facem apel la distrugerea muniției din depozitele de la Cobasna, care reprezintă o amenințare la adresa securității și a mediului întregii regiuni”, a menționat Maia Sandu.

Maia Sandu a subliniat că, în ciuda tuturor provocărilor, Moldova continuă să avanseze pe agenda de reforme. Construim un stat mai puternic și mai democratic.

„Anul trecut, Moldova a crescut cu 49 de poziții în Indexul libertății presei, plasându-se pe locul 40 în lume. Reforma justiției și lupta împotriva corupției se află în centrul eforturilor noastre de schimbare. Lucrăm din greu pentru a deveni un loc mai bun pentru investitori - pentru a crea locuri de muncă, a stimula economia și a aduce mai multă prosperitate oamenilor”, a punctat Maia Sandu de la tribuna ONU.

 

Anticoruptie.md
22/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii