Mesaj tranșant la ONU. Președintele țării a cerut retragerea necondiționată a trupelor ruse din regiunea transnistreană

Anticoruptie.md
22/09/2022
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU// Foto: Președinția RM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană, într-un discurs adresat plenului Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. De la tribuna ONU, șefa statului a menționat că, desi se confruntă cu mari provocări, Republica Moldova va continua să avanseze pe agenda de reforme.

„Atunci când Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei, am muncit mai mult ca niciodată pentru a menține pacea pe malurile râului Nistru. Am făcut tot posibilul pentru a ne asigura că toți cetățenii Moldovei, inclusiv cei care locuiesc în regiunea separatistă, continuă să se bucure de pace. Prezența ilegală a trupelor militare ruse în regiunea transnistreană ne încalcă neutralitatea și crește riscurile de securitate pentru țara noastră. Cerem retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse. Facem apel la distrugerea muniției din depozitele de la Cobasna, care reprezintă o amenințare la adresa securității și a mediului întregii regiuni”, a menționat Maia Sandu.

Maia Sandu a subliniat că, în ciuda tuturor provocărilor, Moldova continuă să avanseze pe agenda de reforme. Construim un stat mai puternic și mai democratic.

„Anul trecut, Moldova a crescut cu 49 de poziții în Indexul libertății presei, plasându-se pe locul 40 în lume. Reforma justiției și lupta împotriva corupției se află în centrul eforturilor noastre de schimbare. Lucrăm din greu pentru a deveni un loc mai bun pentru investitori - pentru a crea locuri de muncă, a stimula economia și a aduce mai multă prosperitate oamenilor”, a punctat Maia Sandu de la tribuna ONU.

 

Anticoruptie.md
22/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii