Ministerul de Externe al Republicii Moldova condamnă atentatul terorist de la Istanbul

Crina Dumitriu
13/11/2022
Captură

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a condamnat duminică atacul terorist din orașul Istanbul, Turcia, soldat cu 6 morți și peste 80 de răniți. Ministrul Nicu Popescu a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc, Mevlüt Çavuşoğlu, în care menționează că Republica Moldova „condamnă vehement acest atac terorist din orașul Istanbul și transmite condoleanțe familiilor îndurerate”.

Ambasada Republicii Moldova la Ankara și Consulatul general al Republicii Moldova la Istanbul au anunțat că sunt în contact permanent cu autoritățile competente din Turcia pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. MAEIE precizează, într-un comunicat de presă, că „din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați în atacul terorist”. 

În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Istanbul pot contacta consulatul general la adresa de email: [email protected] sau să telefoneze pe numărul de urgență pentru situații excepționale al consulatului: +90 (535) 983 01 73, se precizează într-un comunicat al Biroului de presă al MAEIE.

Cel puţin 6 persoane au fost ucise şi 53 rănite într-o explozie puternică, ce a avut loc în după-amiaza zilei de 13 noiembrie 2022, pe artera comercială foarte frecventată din centrul metropolei turce Istanbul.

După ce guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, anunţase un prim bilanţ de 4 morţi şi 38 de răniţi, preşedintele turc Recep Erdogan a precizat într-o intervenţie televizată că cel puţin 6 persoane au fost ucise şi 53 rănite în urma atentatului. Spre seară, televiziunile turce au anunțat că cel puțin 81 de persoane au fi rănite în urma atentatului.  

 

Crina Dumitriu
13/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii