Ministerul rus de Externe: „Rusia nu va înainta condiţii pentru negocieri cu Ucraina. Care este poziţia Kievului”

Anticorupţie.md
08/11/2022
Foto simbol

Moscova nu va înainta nicio condiţie pentru începerea negocierilor cu Kievul, iar partea ucraineană rămâne doar să accepte. Declaraţia a fost făcută marţi, într-o conferinţă de presă, de către adjunctul ministrului de Externe al Rusiei, Andrei Rudenko.

„Nu există precondiții din partea noastră, cu excepția condiției principale - ca Ucraina să dea dovadă de bunăvoință", a declarat Rudenko.

Totodată, oficialul rus a acuzat autorităţile de la Kiev că El a amintit că au adoptat o lege care interzice discuțiile de pace cu Moscova, precizând că aceasta a fost o alegere conștientă a autorităților țării vecine.

Amintim că, la 4 octombrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare privind imposibilitatea negocierii cu președintele Federației Ruse Vladimir Putin și necesitatea întăririi capacității de apărare a Ucrainei.

Washington Post a scris că administrația președintelui american Joe Biden i-a îndemnat, în mod privat, pe liderii ucraineni să negocieze cu Rusia.

Zelensky a venit cu o reacţie în care a reiterat condițiile Ucrainei. "Încă o dată: restabilirea integrității teritoriale, respectarea Cartei ONU, compensarea tuturor daunelor cauzate de război, pedepsirea fiecărui criminal de război și garanții că acest lucru nu se va întâmpla din nou. Acestea sunt condiții absolut de înțeles", a spus Zelensky.

Anticorupţie.md
08/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii