Minus 22. Zeci de site-uri, blocate pentru propagandă și dezinformare

Anticoruptie.md
24/10/2023
Sursa: CIJM

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a blocat 22 de portaluri care conțin informații  provenite de la autorităţile publice din Federția Rusă, stat aflat în conflict militar şi recunoscut drept stat agresor. Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la aceste surse. Anticoruptie.md a publicat o serie de investigații în care au demonstrat cum unele instituții mass-media sunt implicate în campanii de dezinformare și propagandă, dirijate de Kremlin. Anchetele pot fi citite, accesând următoarele link-uri: „Spălătoria de creieri” a Găgăuziei: cine protejează canalele rusești de propagandăBașcaniada, ofensiva rusă pentru șefia autonomiei găgăuze„Matrioștele” propagandei ruse în Republica Moldova: păpuși și păpușariTeleviziunile cu nouă vieți ale Partidului Șor și PRSMMeta și mega-jocurile propagandistice pe facebook.

Marți, 24 octombrie, în lista neagră a SIS au fost introduse alte 22 de portaluri, printre care  https://ltv.ru; https://ntv.ru; https://rt.com; https://russian.rt.com; https://tvzvezda.ru; https://radiozvezda.ru; https://tvc.ru; https://ren.tv; https://mirtv.ru; https://mir24.tv; https://vgtrk.ru; https://vgtrk.com; https://tsargrad.tv; https://rtr-planeta.com; https://5-tv.ru; https://vesti.ru; https://spastv.ru; https://radiovesti.ru; https://radiomayak.ru; https://smotrim.ru; https://m24.ru și https://360tv.ru.

Anticoruptie.md
24/10/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii