Moldova, în beznă din cauza atacului cu rachete ruseşti asupra Ucrainei

Anticorupţie.md
15/11/2022
Foto simbol

Mai multe localităţi din Republica Moldova au rămas fără curent electric în seara de marţi. Oficiali de la Chişinău au declarat că deconectările masive de la energia electrică are legătură cu ultimul atac al ruşilor cu rachete asupra Ucrainei.

Viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a venit cu precizări, după deconectările în masă a energiei electrice. „Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat”, a declarat oficialul moldovean.

După restabilirea livrărilor de energie electrică , Andrei Spînu a venit cu un nou mesaj. „Agresiunea rusă împotriva Ucrainei afectează direct și țara noastră. Riscurile de deconectări a energiei electrice rămân înalte. Orice bombardament al Rusiei împotriva centralelor electrice ucrainene poate să ducă la repetarea situației de azi. Vă îndemn să economisim în continuare și rămânem solidari”, a declarat vicepremierul moldovean.

 

Anticorupţie.md
15/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii