Morgenshtern, Valico și Platon. Finanțatorul misterios al concertului de duminică din PMAN

Ilie Gulca
15/06/2022
Veaceslav Valico și omul de afaceri fugar Veaceslav Platon

Activistul Veaceslav Valico, candidat la parlamentarele din 11 iulie 2021, conectat la omul de afaceri fugar Veaceslav Platon, a rezervat spațiu pentru un eveniment pentru ziua de duminică, 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale, unde va susține un concert rapper-ul rus Morgenshtern.

Controversatul activist Veaceslav Valico a spus că este organizatorul concertului lui Morgenshtern și că a fost ajutat de „conaționalii de peste hotare”.

Într-un video publicat pe rețelele de socializare, el susține că a fost contactat de o moldoveancă stabilită în Canada. „Motive pentru sărbătoare sunt puține, dar viața merge înainte, iar tinerii au nevoie de momente pozitive. Sunt doar fața oficială a evenimentului și persoana care a implementat ideea”, spune Valico.

Veaceslav Platon a fost persoana de încredere a lui Veaceslav Valico în cadrul campaniei electorale din alegerile parlamentare din 2021. Omul de afaceri fugar, Veaceslav Platon, a spus atunci presei că el este cel care i-a propus lui Valico să îl reprezinte, iar principalul său scop ar fi fost  să aibă posibilitatea să participe la dezbaterile electorale.

„Este singurul care a acceptat propunerea. Nu e încadrat în nicio paradigmă politică. E un om de opoziție. Eu voi încerca să le deschid oamenilor ochii la ceea ce se întâmplă în țara noastră”, a spus Plation, citat de Jurnal.md.  

Veaceslav Valico s-a remarcat la protestele organizate pe timpul lui Vladimir Plahotniuc. El a participat la protestul din iunie 2019, organizat de PD, împotriva coaliției ACUM-PSRM, când au fost aruncați curcani peste gardul Președinției.

Atunci, el însuși a ținut un discurs de pe scena amenajată de PDM-ul lui Plahotniuc, în care l-a criticat pe fostul președinte, Igor Dodon, cerând demisia acestuia.

Ilie Gulca
15/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii