Moscova ameninţă Chişinăul după expulzarea unui diplomat rus: „Acțiunile Chișinăului nu vor fi lăsate fără răspuns ”

Julieta Saviţchi
02/11/2022
Maria Zaharova

Ministerul de Externe de la Moscova a venit cu o reacţie dură la decizia Chişinăului de a expulza un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse. Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de externe a avertizat Chişinăul că va suporta consecinţe pentru acest „gest neprietenos”.

Zaharova a declarat că Chişinăul a procedat astfel pentru ca să facă pe plac Occidentului şi că acest gest contravine intereselor Republicii Moldova.

”Acest gest neprietenos reprezintă un element al campaniei active anti-ruse, organizate de establishment-ul politic pro-vestic și presa din Republica Moldova. Sunt propagate teze inventate despre ”pericolul militar rusesc”, ”interferențe rău-intenționate” ale Rusiei în treburile interne ale Republicii Moldova. Aceste acuzaţii nu sunt justificate cu argumente și dovezi. Scopul este de a distrage atenția populației de la situația politică și economică foarte complicată, care nu poate fi gestionată de guvernarea de la Chişinău”, a declarat Zaharova.

Un diplomat rus, acreditat la Chişinău, a fost declarat luni persoană non-grata pe teritoriul Republicii Moldova, fiind obligat să părăsească teritoriul ţării. Decizia a fost luată la câteva ore după ce fragmentele unei rachete ruseşti au căzut peste satul Naslavcea din raionul Ocniţa, fiind deteriorate geamurile la mai multe locuinţe.

Julieta Saviţchi
02/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii