Moscova îşi onorează, uneori, promisiunile. Un diplomat moldovean, declarat persoană non-grata

Julieta Saviţchi
09/11/2022
Ambasada Moldovei la Moscova

Federația Rusă a declarat persoană non grata un angajat al Ambasadei Moldovei la Moscova, care urmează să fie expulzat. Anunţul a fost făcut de agenţia Pro-Kremlin RIA Novosti, cu referinţă la Ministerul rus de Externe.

Ministerul de Externe de la Moscova susţine că măsura este un răspuns la decizia Chișinăului de a expulza un diplomat rus.

„La 9 noiembrie, la Ministerul de Externe al Rusiei a fost chemat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, căruia i s-a înmânat o notă de la minister cu privire la decizia de a declara „persona non grata” a un angajat al ambasadei Republicii Moldova la Moscova”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Amintim că la 31 octombrie, un diplomat rus, acreditat la Chişinău, a fost declarat persoană non-grata pe teritoriul Republicii Moldova, fiind obligat să părăsească teritoriul ţării. Ministerul de Externe de la Moscova nu a întârziat să vină cu o reacţie, menţionând că va răspunde la decizia Chişinăului de a expulza diplomatul.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Chişinău, acest fapt a fost comunicat părții ruse în după-amiaza zilei de luni, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Şefului misiunii diplomatice ruse la Chişinău i s-a mai comunicat şi poziţia Republicii Moldova privind atacurile cu rachete ruseşti asupra Ucrainei.

„În cadrul convocării, MAEIE a reiterat faptul că atacurile cu rachete asupra țării vecine escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului. A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv amenințări tot mai mari pentru securitatea energetică a țării”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.


 

Julieta Saviţchi
09/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii