Moțiune cu scântei în Parlament. Litvinenco: „Vine din partea unor grupări de hoți fugari”

Anticoruptie.md
24/11/2022
Sursa: Parlamentul RM

Moțiunea simplă inițiată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, a generat replici tăiaose în Parlament. Totul, după ce Litvinenco a declarat de la tribuna legislativului că acțiunea vine din partea unui grup de hoți, care și-ar dori să scape de pușcărie.  Opoziția l-a invitat  pe ministru să treacă poligraful și să-și dea telefonul la expertiză. 

„Pe șefii acestor grupări îi cunoaște o țară întreagă: Plahotniuc, Șor, Platon care stau ascunși  în afară țării. Acești deputați nu sunt decât instrumente ale hoților fugari, ei au făcut moțiune și nu vor decât să oprească ceea ce o țară vrea demult timp: dreptate și hoții la pușcărie”, a spus Litvinenco. 

În replica, deputatul socialist Vasile Bolea i-a amintit ministrului despre informațiile scurse de pe canalul său de Telegram. 

„Toată Moldova a văzut din chaturile dumneavoastră cum coordonați cu cei de la penitenciare, ce celulă e pregătită pentru procurer (Stoianoglo – n.r.). Atunci când veți fi deferit justiției, veți cere să vă ispășiți pedeapsă în celula pe care i-ați pregătit-o lui Stoianoglo sau veți cere o altă celulă pe „dlea sebea radnogo?”, a întrebat Bolea. 

Sergiu Litvinenco a confirmat că contul său a fost spart, dar a menționat că  „este o încălcare a legii, iar cel mai grav este că se amestecă adevăruri, cu semi-adevăruri și minciună”. Într-un final, moțiunea a fost respinsă.

Anticoruptie.md
24/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii