Moțiune cu scântei în Parlament. Litvinenco: „Vine din partea unor grupări de hoți fugari”

Anticoruptie.md
24/11/2022
Sursa: Parlamentul RM

Moțiunea simplă inițiată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, a generat replici tăiaose în Parlament. Totul, după ce Litvinenco a declarat de la tribuna legislativului că acțiunea vine din partea unui grup de hoți, care și-ar dori să scape de pușcărie.  Opoziția l-a invitat  pe ministru să treacă poligraful și să-și dea telefonul la expertiză. 

„Pe șefii acestor grupări îi cunoaște o țară întreagă: Plahotniuc, Șor, Platon care stau ascunși  în afară țării. Acești deputați nu sunt decât instrumente ale hoților fugari, ei au făcut moțiune și nu vor decât să oprească ceea ce o țară vrea demult timp: dreptate și hoții la pușcărie”, a spus Litvinenco. 

În replica, deputatul socialist Vasile Bolea i-a amintit ministrului despre informațiile scurse de pe canalul său de Telegram. 

„Toată Moldova a văzut din chaturile dumneavoastră cum coordonați cu cei de la penitenciare, ce celulă e pregătită pentru procurer (Stoianoglo – n.r.). Atunci când veți fi deferit justiției, veți cere să vă ispășiți pedeapsă în celula pe care i-ați pregătit-o lui Stoianoglo sau veți cere o altă celulă pe „dlea sebea radnogo?”, a întrebat Bolea. 

Sergiu Litvinenco a confirmat că contul său a fost spart, dar a menționat că  „este o încălcare a legii, iar cel mai grav este că se amestecă adevăruri, cu semi-adevăruri și minciună”. Într-un final, moțiunea a fost respinsă.

Anticoruptie.md
24/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii