Natalia Gavriliţa, în vizită la Kiev

Anticorupţie.md
06/12/2022
Facebook

Şefa Cabinetului de miniştri de la Chişinău, Natalia Gavriliţa, se află într-o vizită de lucru la Kiev. Gavriliţa a anunţat pe Facebook că urmeată să se întâlnească cu omologul său, Denys Shmyhal, și alți membri din Guvernul Ucrainei pentru a discuta subiecte ce țin de energie, transport, educație și statutul de țară candidat dobândit de Ucraina și Republica Moldova în vara acestui an.

„Mă aflu, astăzi, într-o vizită de lucru la Kiev. Am vizitat orașele Bucha și Irpin. Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și drumuri distruse, dar cea mai dureroasă priveliște sunt crucile din spatele grădinilor. Nicio fotografie, nicio imagine video nu poate transmite ceea ce am văzut aici, pe loc”, a scris pe pagina oficială de Facebook şefa Guvernului de la Chişinău.

Natalia Gavriliţă a reiterat poziţia conducerii Republicii Moldova faţă de războiul dus de Rusia în Ucraina: „Am condamnat cu tărie, repetat, ororile produse de armata rusă și am exprimat susținerea plenară pentru continuarea anchetării crimelor de război de pe teritoriul statului vecin. Fiecare cetățean ucrainean, mai ales copiii și femeile, supuse brutalităților și tratamentelor inumane, merită să li se facă dreptate în instanțele penale internaționale”.

Şefa Guvernului de la Chişinău a dat asigurări că Republica Moldova va susţine în continuare Ucraina.

„Moldova a fost și va rămâne un prieten și un partener de nădejde pentru vecinii noștri. Vom susține Ucraina și de acum încolo, cu tot ce putem. Îmi exprim toată admirația pentru sacrificiul poporului ucrainean care, în ciuda acestor nenorociri, își continuă lupta pentru libertate - luptând în egală măsură și pentru dreptul nostru de a face parte din lumea liberă”, a declarat Natalia Gavriliţa.

 

Anticorupţie.md
06/12/2022Follow us on Telegram

Comentarii