NATO, interesată de intensificarea cooperării cu Republica Moldova

Anticorupţie.md
21/11/2022
kyivindependent.com

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg,, pledează pentru intensificarea cooperării cu parteneri „din apropiere şi din depărtare”, precum şi „cu cei mai afectaţi de agresiunea şi coerciţia rusă”, printre care a menţionat Republica Moldova, Georgia şi Bosnia-Herţegovina. Declaraţia a fost făcută de Stolenberg luni, la Madrid, într-o alocuţiune în cadrul celei de-a 68-a Adunări Parlamentare a Alianţei, care a dezbătut aspecte legate de războiul din Ucraina.

Jens Stoltenberg a făcut apel la unitate împotriva agresorului rus, pentru a evita „plata unui preţ mai mare”, relatează EFE, preluată de Agerpres.

„Ştiu că acest ajutor are un preţ. În ţările noastre, multe persoane se confruntă cu o criză a costului vieţii. Facturile la energie şi alimente sunt în creştere. Preţul pe care îl plătim în calitate de aliaţi NATO se măsoară în bani, în timp ce statul ucrainean plăteşte cu sânge acest preţ. Dacă permitem ca Putin să câştige, va trebui să plătim cu toţii un preţ mult mai mare”, a avertizat secretarul general al NATO.

În acest sens, el i-a îndemnat pe parlamentarii care participau la Adunarea Alianţei de la Madrid „să menţină cursul împreună”. „Contez pe voi toţi, ca membri ai parlamentelor, să rămânem uniţi!”, a invitat Stoltenberg.


 

Anticorupţie.md
21/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii