„Nu au fost înregistrate plângeri pe comportamentul său”. Precizările Administrației Naționale a Penitenciarelor despre fostul său angajat, Gheorghe Cotorobai

Ilie Gulca
24/04/2024
Gheorghe Cotorobai

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) confirmă că bănuitul în cazul omorului intenționat al tinerei însărcinate din Orhei, Gheorghe Cotorobai, plasat actualmente în arest preventiv pentru 30 de zile, a fost angajat al Penitenciarului Nr. 10 Goian, municipiul Chișinău, în perioada noiembrie 2020–iunie 2023 și precizează că în perioada activității sale în privința sa nu au fost înregistrate proceduri disciplinare.

Penitenciarul Nr. 10 Goian este un centru pentru deținerea minorilor aflat în subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). ANP a precizat de asemenea că pe numele lui Gheorghe Cotorobai nu au fost înregistrate plângeri din partea deținuților sau a angajaților legate de comportamentului său.

„Relațiile de muncă cu salariatul au fost încetate în iunie 2023 din cauza unor probleme de sănătate fizică, incompatibile cu serviciul militar”, se menționează într-un comunicat al instituției.

„Administrația Națională a Penitenciarelor regretă profund această tragedie și reiterează importanța respectării normelor de conduită morală și socială, a prevederilor legislației de către toți cetățenii, în special de către angajații sistemului administrației penitenciare.” Instituția condamnă orice conduită care atentează la valorile morale, la integritatea vieții și sănătății persoanelor.

Pe 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, Ana-Maria Guja, însărcinată în luna a șasea, care ar fi urcat într-un automobil pe strada 31 august 1989 din mun. Orhei și a plecat într-o direcție necunoscută.

Pe 16 aprilie 2024, Gheorghe Cotorobai a fost reținut și plasat în arest pentru 30 de zile. El nu își recunoaște vina și nu cooperează cu organul de urmărire penală. Corpul neînsuflețit al tinerei de 19 ani a fost găsit într-o fâșie forestieră din extravilanul s. Chițcanii Vechi, raionul Telenești, la 21 de kilometri distanță de domiciliul persoanei arestate.

Ilie Gulca
24/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii