Numit cu „de-a sila”, plecat de bună voie!? Fadei Nagacevschi nu mai este viceprimar

Anticoruptie.md
04/10/2022

La niciun an de la numirea în funcție, Fadei Nagacevschi și-a dat demisia din funcția de viceprimar. Adus la Primărie de către primarul Ion Ceban, dar nedorit de Consiliul municipal Chișinău, Nagacevschi nu a concretizat ce l-a determinat să plece. Tot diplomatic a procedat și edilul Ceban, care i-a dorit succese în continuare.  

Fadei Nagacevschi a făcut anunțul despre demisie pe pagina sa de socializare. Deja fostul viceprimar nu a dat detalii despre motivul plecării, ci doar a concretizat că își reia activitatea de avocat.

„De pe 28.09.2022 mi-am depus demisia din funcția de viceprimar al mun. Chișinău. Revin în avocatură. Succes Primarului general și echipei!”, a scris Nagacevshi.

Edilul de Chișinău, Ion Ceban, a comentat plecarea subalternului său, lăsând, la fel, o urmă de enigmă asupra motivelor acestei rupturi.

„Domnul Fadei Nagacevschi a depus cererea de demisie din funcția de viceprimar. Îi mulțumim pentru munca efectuată în perioada de activitate la Primăria Chișinău și îi urăm succes în activitatea de mai departe care și-a propus-o. Voi semna cererea dlui Fadei Nagacevschi în cel mai scurt timp”, a scris Ceban în mesajul său

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, l-a angajat pe Fadei Nagacevsci pe 8 noiembrie 2021, în pofida faptului că în Consiliul municipal Chișinău nu a obținut suficiente voturi pentru funcția vacantă.

„Am încrederea că dl Nagacevschi va reuși să facă față tuturor provocărilor în echipă în vederea apărării drepturilor locuitorilor și ale orașului Chișinău. Fadei Nagacevschi va răspunde de domeniul juridic și tot ce vizează serviciul communal. Nu a fost niciun secret că îl voi numi în această funcție”, a anunțat atunci primarul Chișinăului. 

Fadei Nagacevschi este fost ministru al Justiției în Guvernul Chicu. După această funcție,  a devenit consilierul vicepreședintelui Parlamentului Vlad Batrîncea. Înainte de a ajunge în Guvern, Nagacevschi a fost juristul Partidului Socialiștilor.

 

 

Anticoruptie.md
04/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii