CSM a propus eliberarea unei judecătoare care a expus Republica Moldova la eliminarea din sistemul "Cartea verde"

Julieta Saviţchi
17/05/2016
Foto: jurnal.md

Consiliul Superior al Magistraturii a propus marţi, 17 mai, excluderea Adelei Andronic, magistrată în cadrul Judecătoriei sectorului Centru al Capitalei, din sistemul judecătoresc. Membrii CSM invocă o decizie judecătorească semnată de Adela Andronic, care a expus Republica Moldova la eliminarea din sistemul "Cartea verde". Magistrata susţine că va contesta decizia CSM la Curtea Supremă de Justiţie.

La începutul anului 2015, Adela Andronic a emis o decizie prin care a fost suspendată pentru un termen de două luni activitatea noii conduceri a Biroului Național al Asiguratorilor Auto, în timp ce fosta conducere era suspectată de efectuarea tranzacţiilor ilegale cu banii din fondul de garanție stabilit de Consiliul Birourilor Sistemului Internațional "Cartea Verde" pentru Republica Moldova.  

Ulterior, Colegiul disciplinar a sancţionat-o pe Adela Andronic. Magistrata a contestat însă decizia la CSM. O altă contestaţie a fost depusă şi de Biroul Naţional al  Asiguratorilor Auto. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au decis că sancţiunea de atenţionare aplicată Adelei Andronic este una prea blândă şi au votat pentru excluderea magistratei din sistem. 

Adela Andronic a intrat în posesia mandatului de judecător în iunie 2004, iar în 2009 a fost numită în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă.

Julieta Saviţchi
17/05/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii