La sfârșitul lunii iunie ar putea deveni clar cine va lua locul firmelor afiliate lui Ilan Șor la Aeroportul Internațional Chișinău. Instituția a anunțat miercuri inițierea unei noi licitații publice pentru spațiile comerciale, după ce alte două tentative au eșuat.
În scop de eficientizare a procesului, noua licitație se va desfășura conform noilor criterii.
„Divizarea licitației în două loturi, una Travel Retail (magazine) și al doilea lot Food and Beverages (restaurante); Reducerea numărului de aeroporturi în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, de la 10 la 7 aeroporturi; Extinderea termenului contractului de locațiune de la 3 la 5 ani; Criteriile obligatorii au fost reformulate, cu includerea explicațiilor suplimentare, fără a lăsa loc de interpretări”, se arată în comunicatul instituției.
Calendarul procesului de organizare a licitației publice este:
• Depunerea cererilor pentru participare la licitație și vizitarea spațiilor: 1 iunie – 24 iunie 2024;
• Examinarea dosarelor 25 iunie – 26 iunie 2024;
• Desfășurarea licitației și anunțarea câștigătorului – 27 iunie 2024.
La sfârșitul lunii ianuarie curent, AIC a început etapa de depunere a cererilor pentru licitația cu strigare în vederea selectării unui locatar pentru spațiile comerciale cu destinația alimentație publică și comerț specializat (Travel Retail, Food Beverage) din incinta aeroportului.
În spațiul public au apărut informații despre faptul că autoritățile ar fi stabilit din timp condiții opace pentru participarea la concursul pentru închirierea spațiilor comerciale din Aeroportul din Chișinău pentru a favoriza o anumită companie, și anume S.R.L „Lagardere Travel Retail”.
Directorul APP, Roman Cojuhari, a confirmat atunci pentru anticoruptie.md că S.R.L „Lagardere Travel Retail” a solicitat anumite informații despre licitație, numai că asta nu înseamnă că aceasta este compania care va fi selectată în calitate de câștigător.
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.
Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.
Comentarii