O nouă promovare pentru un magistrat avansat direct de la Judecătoria sectorului Buiucani la CSJ

Anticoruptie.md
12/12/2017
Oleg Sternioală. Captură: Jurnal TV

Oleg Sternioală de la Curtea Supremă de Justiție a fost propus pentru funcția de vicepreședinte al Colegiului civil și de contencios administrativ al CSJ, unde este magistrat din anul 2014. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii în cadrul ședinței de marți, 12 decembrie. Candidatura sa urmează să fie aprobată de Parlament. 

Judecătorul a fost singurul candidat din concurs. Tot el este membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor, din partea breslei, numit la sfârșitul lui 2016 pe un termen de patru ani. Acum trei ani, Sternioală a fost promovat de la Jude­că­to­ria sectorului Buiu­cani direct la Cur­tea Supremă de Jus­ti­ţie, iar această avansare a stârnit discuţii în societate. 

Anticoruptie.md a scris anterior despre faptul că Sternioală a ajuns în topul demnitarilor care, oficial, nu dețin o locuință, potrivit unui clasament realizat de experții Asociației „Adept”. Deși nu a declarat în anii precedenți niciun imobil, magistratul cu un venit oficial de aproape jumătate de milion de lei tră­ieşte într-o casă de lux, care valo­rează peste șapte mili­oane de lei la preţul de piaţă, potrivit Ziarului de Gardă. Clădirea este înre­gis­trată pe numele părinţi­lor magistratului, pen­sio­nari, care au trăit însă toată viaţa la Flo­reşti. 

Potrivit ultimei declarații de avere, în 2016 Sternioală a dobândit cote-părți în trei terenuri, într-un apartament de 44,7 metri pătrați și într-o casă de 120 de metri pătrați, ambele moștenite. Un alt apartament, asupra căruia deține 1/2 cotă-parte, are o suprafață de 71,5 metri pătrați și costă 35.600 de euro. Tot anul trecut, el a primit în folosință un automobil de marcă Skoda Superb, fabricat în același an. Magistratul a mai declarat venituri de aproape 325.000 de lei, adunate din salariu și indemnizații, dar și 10.000 de euro primite drept donație. 

Anticoruptie.md
12/12/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii