O nouă promovare pentru un magistrat avansat direct de la Judecătoria sectorului Buiucani la CSJ

Anticoruptie.md
12/12/2017
Oleg Sternioală. Captură: Jurnal TV

Oleg Sternioală de la Curtea Supremă de Justiție a fost propus pentru funcția de vicepreședinte al Colegiului civil și de contencios administrativ al CSJ, unde este magistrat din anul 2014. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii în cadrul ședinței de marți, 12 decembrie. Candidatura sa urmează să fie aprobată de Parlament. 

Judecătorul a fost singurul candidat din concurs. Tot el este membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor, din partea breslei, numit la sfârșitul lui 2016 pe un termen de patru ani. Acum trei ani, Sternioală a fost promovat de la Jude­că­to­ria sectorului Buiu­cani direct la Cur­tea Supremă de Jus­ti­ţie, iar această avansare a stârnit discuţii în societate. 

Anticoruptie.md a scris anterior despre faptul că Sternioală a ajuns în topul demnitarilor care, oficial, nu dețin o locuință, potrivit unui clasament realizat de experții Asociației „Adept”. Deși nu a declarat în anii precedenți niciun imobil, magistratul cu un venit oficial de aproape jumătate de milion de lei tră­ieşte într-o casă de lux, care valo­rează peste șapte mili­oane de lei la preţul de piaţă, potrivit Ziarului de Gardă. Clădirea este înre­gis­trată pe numele părinţi­lor magistratului, pen­sio­nari, care au trăit însă toată viaţa la Flo­reşti. 

Potrivit ultimei declarații de avere, în 2016 Sternioală a dobândit cote-părți în trei terenuri, într-un apartament de 44,7 metri pătrați și într-o casă de 120 de metri pătrați, ambele moștenite. Un alt apartament, asupra căruia deține 1/2 cotă-parte, are o suprafață de 71,5 metri pătrați și costă 35.600 de euro. Tot anul trecut, el a primit în folosință un automobil de marcă Skoda Superb, fabricat în același an. Magistratul a mai declarat venituri de aproape 325.000 de lei, adunate din salariu și indemnizații, dar și 10.000 de euro primite drept donație. 

Anticoruptie.md
12/12/2017Follow us on Telegram

Comentarii