O refugiată din Ucraina a fost jefuită de o grupare criminală de mijloace bănești în valoare de aproape 3 milioane de lei

Ilie Gulca
13/03/2022
Foto: politia.md

O grupare criminală a jefuit o refugiată ucraineană, în vârstă de 66 de ani, de mijloace financiare de aproape 3 milioane de lei, pe 12 martie, după ce s-au oferit să o transporte din Vama Leușeni la Chișinău.

Femeia avea la ea 152.722 de dolari, 680 de euro și 170.000 de grivne, 4 carduri bancare și un telefon mobil. 

În jurul orei 05:00, în drum spre Chișinău, în apropierea localității Piatra Albă, raionul Ialoveni, bărbații au coborât-o cu forța din mașină și i-au luat geanta.

Angajații Inspectoratului Național de Investigații și ai Inspectoratului de Poliție Ialoveni i-au identificat și reținut pe infractori – patru bărbați și o femeie.

Este vorba despre doi tineri de 28 de ani din raioanele Strășeni și Telenești, anterior judecați; un bărbat de 38 de ani din Chișinău, anterior judecat; o femeie de 30 de ani din mun. Chișinău, fără antecedente penale, și un tânăr de 22 de ani din raionul Strășeni.

Banii și lucrurile furate au fost ascunse acasă, în beci, la unul dintre făptași din raionul Strășeni.

Toți cei patru bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore, iar femeia este cercetată în stare de libertate. Cei reținuți riscă între 12 și 15 ani de închisoare.

Ilie Gulca
13/03/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii