O resurecție a cazurilor de COVID-19. Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii are nevoie de spații suplimentare

Ilie Gulca
06/07/2022
Foto-simbol: ipn.md

Ministerul Sănătății și Protecției Sociale îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de protecție și să se vaccineze pentru a preveni cotaminarea de COVID-19 în condițiile în care în perioada 27 iunie - 3 iulie 2022 au fost înregistrate trei decese și 1.014 infecții.

„Fă-ți doza booster, de suport -  aceasta îți va menține și întări imunitatea. Vaccinează-te și convinge rudele, prietenii tăi să îți urmeze exemplul. Asta vă poate salva de boală și urmările ei”, îndeamnă responsabilii de sănătate publică cetățenii.

După indicațiile medicilor, vaccinarea asigură o imunitate mai de durată față de cea obținută după boală: „Spală-te regulat pe mâini, poartă mască în transportul public, în spații închise și evită aglomerările”.

În același perioadă, au fost administrate aproximativ 1.800 de doze de vaccin anti-COVID-19. Astfel, acoperirea națională cu o doză de ser este de 32%, iar cu schema completă – de 31%.

În Chișinău se atestă o creștere a numărului cazurilor de COVID-19, dar municipiul rămâne în codul verde, a afirmat șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, luni.

El a mai spus că la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, cea de-a doua secție COVID-19 care a fost activată recent, este deja plină și vor fi necesare spații suplimentare.

Ilie Gulca
06/07/2022Follow us on Telegram

Comentarii