O resurecție a cazurilor de COVID-19. Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii are nevoie de spații suplimentare

Ilie Gulca
06/07/2022
Foto-simbol: ipn.md

Ministerul Sănătății și Protecției Sociale îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de protecție și să se vaccineze pentru a preveni cotaminarea de COVID-19 în condițiile în care în perioada 27 iunie - 3 iulie 2022 au fost înregistrate trei decese și 1.014 infecții.

„Fă-ți doza booster, de suport -  aceasta îți va menține și întări imunitatea. Vaccinează-te și convinge rudele, prietenii tăi să îți urmeze exemplul. Asta vă poate salva de boală și urmările ei”, îndeamnă responsabilii de sănătate publică cetățenii.

După indicațiile medicilor, vaccinarea asigură o imunitate mai de durată față de cea obținută după boală: „Spală-te regulat pe mâini, poartă mască în transportul public, în spații închise și evită aglomerările”.

În același perioadă, au fost administrate aproximativ 1.800 de doze de vaccin anti-COVID-19. Astfel, acoperirea națională cu o doză de ser este de 32%, iar cu schema completă – de 31%.

În Chișinău se atestă o creștere a numărului cazurilor de COVID-19, dar municipiul rămâne în codul verde, a afirmat șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, luni.

El a mai spus că la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, cea de-a doua secție COVID-19 care a fost activată recent, este deja plină și vor fi necesare spații suplimentare.

Ilie Gulca
06/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii