Oficialii ruși amenință voalat cu oprirea gazelor pentru Chișinău și aruncă "oferte" ce includ Transnistria

Mădălin Necșuțu
12/08/2022

Prim-vicepreședintele Comisiei pentru Energie a Dumei de Stat, Valeri Seleznev, a scris vineri pe pagina sa de Telegram că nu vede un motiv pentru ca Rusia să furnizeze gaze pe datorie Republicii Moldova. 

”Având în vedere politica anti-rusă adoptată consecvent de Moldova încă din primele zile ale ”operațiunii speciale” din Ucraina, ar fi bine să auzim cel puțin un argument oficial sănătos de ce Rusia ar trebui să-i furnizeze gaze pe datorie” a precizat Seleznev.

El a mai afirmat că Rusia nu are nicio garanție că Republica Moldova va mai plăti o eventuală datorie, dar a venit cu o propunere legată de Transnistria

”Ar fi o posibilitate dacă Chișinăul ar fi pregătit să dea garanții publice că va lăsa în pace Transnistria. Și dacă nu, atunci să ceară sprijin material pentru achiziționarea gazului nostru de la cei care îi iubesc atât de mult și așteaptă pe cuvinte Moldova în UE” a spus el pe Telegram.

În prezent, Republica Moldova caută soluții alternative de furnizare de gaze în cazul în care Rusia va decide să oprească furnizarea de gaze în Moldova. De asemenea, vicepremierul Andrei Spînu a declarat recent că dacă Rusia va opri livrările pentru Moldova, atunci Chișinăul nu va permite nici furnizarea de gaze în Transnistria. 

Mădălin Necșuțu
12/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii