Opt familii din 10, în categoria foarte vulnerabilă. Câți solicitanți de compensații se pot descurca pe cont propriu

Viorica Mija
01/12/2022

Doar un procent din numărul total al solicitanțlori care au depus cereri pentru obținerea compensațiilor fac parte din grupul non-vulnerabil. Datele au fost prezentate de deputatul PAS, Dan Perciun, care a punctat că, la celălalt pol, se află 78 la sută dintre cei 700 de mii de moldovenii înscriși pe portalul compensatii.gov.md, care au fost incluși în lista celor cu vulnerabilitate foarte ridicată.

„Un pic de statistică preliminară: 78% dintre toți solicitanții de compensații au fost încadrați în categoria foarte vulnerabilă. 12% - vulnerabilitate ridicată, 5% - medie, 2% - scăzută, 1% - non vulnerabilă. În total din toți cei conectați la gaz s-au înregistrat aproximativ 420 de mii din 600 de mii. Respectiv - 30% vor fi automat încadrați în categoria medie. Din cei 180 de mii de consumatori ai Termoelectrica s-au înregistrat aproximativ 102 de mii. Toți cei neînregistrati vor fi încadrați în categoria medie”, a explicat deputatul.

Autoritățile au declarat că gradul de vulnerabilitate energetică atribuit poate fi deja vizualizat în Cabinetul personal al solicitantului, pe site-ul compensatii.gov.md. Ar urma să fie pus la punct, din 1 decembrie, și sistemul de notificări prin SMS și emailuri.

Viorica Mija
01/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii