Partidul Șor vrea funcţii pentru toți cei șase deputați// Marina Tauber: „Legea şi practicile europene ne asigură reprezentanţa în toate structurile Parlamentului"

Irina Odobescu
27/07/2021
Foto: Marina Tauber via Facebook

Partidul Politic Șor, care a obținut 6 mandate în Parlamentul ales la 11 iulie, își dorește câte o funcţie pentru fiecare deputat din fracţiune, inclusiv şi pentru liderul fugar Ilan Şor. Vicepreşedinta formaţiunii, Marina Tauber, a declarat pentru Anticoruptie.md că discută în acest sens cu deputaţii din Partidul Acţiune şi Solidaritate, care deţin majoritatea parlamentară.

Tauber a accentuat că partidul pe care-l reprezintă ar urma, conform legii, să i se repartizeze o funcţie de vicepreședinte al Parlamentului, şefia unei comisii parlamentare, funcţiile de vicepreşedinte şi de secretar de comisii parlamentare, mandatul de membru al reprezentanței Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APCE), precum şi şefia unei  delegații internaționale.

„Ca și orice fracțiune, Partidul Șor își dorește alocarea locurilor conform legii și practicilor europene, nimic mai mult. În rest, noi înțelegem foarte bine că totul va fi decis de majoritatea parlamentară. Noi am discutat și continuăm discuțiile privin formarea Parlamentului și structura comisiilor parlamentare. Nu vorbim despre alte partide, ci vorbim acum despre reprezentarea noastră, a Partidului Șor, în fiecare organ. Noi așteptăm confirmarea locurilor garantate de lege. Noi suntem în dialog cu majoritate parlamentară și discutăm despre fiecare detaliu”, a spus Marina Tauber pentru Anticorupție.md. 

Tauber a argumentat că Regulamentul Parlamentului, prevederile Comisiei de la Veneția, cât și practicile europene și democratice le asigură ca fracțiune parlamentară reprezentanța în toate structurile Parlamentului. „Poziția Partidului Șor este că noi pretindem și așteptăm răspunsul PAS, al majorității paralamentare la aceste argumente”, a mai adăugat deputata. 

Marina Tauber a evitat să spună pe cine l-ar înainta partidul pe care-l reprezintă pentru fotoliul de vicepreședinte al Parlamentului. A precizat, însă, că această poziție va fi discutată cu președintele formaţiunii, Ilan Șor, și cu colegii din fracţiune, după finalizarea consultărilor cu majoritatea parlamentară. 

Irina Odobescu
27/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii