Partizanii ucraineni filează și elimină colaboraționiștii: „A venit momentul răzbunării”

Viorica Mija
05/07/2022
Sursa: unian.ua

Partizanii ucraineni  din regiunea Herson ocupată temporar au deconspirat o întreagă rețea de trădători. Aceștia au fost capturați împreună cu curatorii lor. Anunțul a fost făcut de reprezentantul administrației regiunii Herson, Serghei Hlan.

„Este vorba despre gruparea „Berkut-Sud”, care este strâns legată de așa-numitul birou al comandantului ocupanților ruși.Trădătorii locali le-au furnizat informații cu privire la punctele de dislocare a Armatei ucrainene, activiști etc. Acești informatori au fost reținuți, unii dintre ei au dezvăluit toate sarcinile și contactele. Fiecare trădător va fi filat și eliminat, mișcarea de rezistență crește în întreaga regiune. Răzbunarea este aproape", a scris Hlan.

În data de 20 iunie, într-una dintre cafenelele orașului Herson, partizanii au eliminat un grup de militari ruși care au venit să mănânce kebab. Aceasta, după ce mașina în care se afla colaboraționistul Alexei Kovalev a fost aruncată în aer.

Într-un nou clip video, partizanii lui Herson i-au amenințat pe ocupanți și trădători cu represalii și au enumerat locurile unde se află aceștia.

Separat, partizanii s-au adresat colboraționiștilor Kirill Stremousov și Vladimir Saldo, declarând că răzbunarea e aproape. „Ucraineni, vă rugăm să aveți puțină răbdare. Hersonul a fost și va fi ucrainean! Glorie Ucrainei!", au adăugat partizanii.

Militarii ruși din teritoriile ocupate temporar se confruntă cu dificultăți majore după ce mișcarea de partizani a devenit mai puternică. Apărătorii nu le permit invadatorilor să-și întărească pozițiile în zonele capturate. Este concluzia Institutului American pentru Studiul Războiului.

Ocupanții din Starobilsk, regiunea Lugansk, care forțează locuitorii să adopte cetățenia rusă, se confruntă cu o rezistență uluitoare din partea unor grupuri de patrioți. Aceștia explică locuitorilor de ce „oferta este una otrăvită”.

Potrivit experților ISW, anume aceste acțiuni de informare ar putea împiedica Federația Rusă să-și introducă cetățenia în teritoriile ocupate temporar sau, cel puțin, să zădărnicească aplicarea acestui plan la o scară mare.

Cele mai puternice mișcări ale partizanilor sunt în regiunea Herson. Recent, patrioții din umbră, cum sunt supranumiți, au organizat o acțiune publică, la care i-au invitat pe ruși să intoneze imnul Ucrainei, după care au distribuit pliante cu fotografiile și datele de contact ale persoanelor care colaborează cu regimul de ocupație.

În plus, partizanii sunt cei care furnizează informații corecte locuitorilor zonelor ocupate temporar, care sunt asaltați de falsuri emise de ocupanți. Totodată, aceștia informează și autoritățile ucrainene în ceea ce privește tacticile folosite de ruși în teritoriu.

 

Viorica Mija
05/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii