Pauză în ostilități sau manevră rusească înainte de ofensiva pe direcția Zaporojie?

Ilie Gulca
07/07/2022
Igor Konașenkov, reprezentantul Ministerului Apărării al Rusiei. Foto: TASS

Ministerul Apărării al Federației Ruse transmite că unitățile care participă la agresiunea împotriva Ucrainei se află într-o pauză de refacere în timp ce Ministerul Apărării al Ucrainei susține că Rusia urmărește de fapt să efectueze manevre de încercuire în regiunea Zaporojie.

„Unitățile care au efectuat misiuni de luptă în timpul operațiunii militare speciale iau măsuri pentru a-și reînnoi capacitățile de luptă. Militarilor li se oferă posibilitatea de a se odihni, de a primi scrisori și colete de acasă”, a anunțat reprezentantul Ministerului Apărării al Rusiei, Igor Konașenkov.

În aceeași pauză, precizează responsabilul militar rus, este programată o verificare a vehiculelor militare la punctele de teren.

Anterior, ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, a raportat preşedintelui Vladimir Putin despre „eliberarea completă” a regiunii Lugansk din Ucraina. Putin a ordonat să ofere timp militarilor să se odihnească.

În același timp, ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Anna Malyar, a declarat că trupele ruse ar putea încerca să lanseze o ofensivă pe direcția Zaporojie și să încerce să izoleze unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Pe direcțiile Zaporojie și Novopavlovsk, conform Direcției principale de informații a Ministerului Apărării, nu este exclus ca inamicul să efectueze operațiuni ofensive și/sau să facă o ocolire pe direcția către Bolșaia Novoselovka-Pokrovskoe, evident cu scopul de a ne încercui unitățile”, a spus oficiala ucraineană.

Ilie Gulca
07/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii