„Persoanele care urmăresc un alt interes nu-și au locul în autoritatea vamală”. Serviciul Vamal, după reținerile angajaților săi la Aeroportul Internațional Chișinău

Ilie Gulca
01/04/2024

Serviciul Vamal susține că lupta împotriva corupției în rândurile angajaților săi reprezintă o prioritate după reținerea a trei inspectori vamali la Aeroportul Internațional Chișinău și cercetarea a altor patru în stare de libertate.

„Persoanele care urmăresc un alt interes, în detrimentul celui public, exercitat în mod onest și conform legii, nu-și au locul în autoritatea vamală, iar în acest sens, vor fi depuse eforturi suplimentare și va fi intensificată conlucrarea cu instituțiile de resort, în scopul identificării și contracarării situațiilor de corupție din cadrul Serviciului Vamal”, se menționează într-un mesaj al conducerii Serviciului Vamal.

Luni dimineață, trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți patru sunt cercetați în stare de libertate de ofițerii Centrului Național Anticorupție  și procurori pentru că au pretins sistematic bani de la pasageri pentru introducerea și scoaterea ilegală din Republica Moldova a diferitor bunuri.

„Inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1.000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, se menționează într-un comunicat al Centrului Național Anticorupție.

Ilie Gulca
01/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii