Peskov, cinism extrem: „Ucraina poate pune capăt tuturor suferințelor”

Anticoruptie.md
25/11/2022

După atacurile masive pe care le-a desfășurat, miercuri, în Ucraina, Moscova neagă că a țintit infrastructura de aprovizionare cu electricitate. Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că atacurile nu au vizat nici civilii și că de autoritățile de la Kiev să pună sau nu „capăt suferinței".

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că nu au fost lansate atacuri asupra „unor ținte sociale".

„Conducerea Ucrainei are toate oportunitățile de a readuce situația la normalitate, are toate oportunitățile de a rezolva situația în așa fel încât să îndeplinească cerințele părții ruse și, în consecință, să pună capăt tuturor suferințelor posibile în rândul populației", a menționat Peskov, citat de Reuters.

Raidul de miercuri al rușilor a distrus infrastructura energetică a Ucrainei. 51 dintre cele 67 de rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 şi Kalibr lansate au fost doborâte de sistemele antiaeriene ale armatei ucrainene.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că  31 de rachete au ţintit capitala Ucrainei, 10 dintre ele  lovind instalaţii ale infrastructurii critice.

Șaizeci de civili au fost răniți, iar 6 au murit din cauza rănilor grave, trei dintre aceștia  la Kiev. Totodată, 70 la sută din populația Ucrainei a rămas fără electricitate, în condițiile unor temperaturi tot mai scăzute.

„Rusia a demonstrat că este stat terorist lansând atacurile de rachetă asupra infrastructurii noastre, asupra sistemului energetic, asupra oamenilor de rând. Noi o să rezistăm. Suntem un popor puternic!”, a spus președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Anticoruptie.md
25/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii