Peste o sută de rachete lansate de ruşi asupra Ucrainei. Cum au reacţionat autorităţile de la Chişinău

Anticorupţie.md
15/11/2022
presedinte.md

Autorităţile de la Chişinău au condamnat atacul de marţi seara asupra Ucrainei, acesta fiind cel mai masiv de la începutul invaziei ruseşti în ţara vecină.

„Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine, au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac - cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situația. Războiul trebuie oprit!”, a scris președinta Maia Sandu pe Facebook.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o poziţie similară cu şefa statului.

„Fiecare bombă ucigașă lansată asupra orașelor și infrastructurii energetice ucrainene are consecințe directe asupra oamenilor din țara noastră. „Pentru prima dată de la declanșarea acestui război injust, oamenii noștri din raioanele Cimișlia, Bălți, Strășeni, Hâncești, Leova, Cahul, Fălești, Sângerei, Ungheni, sau Briceni au rămas fără electricitate, în întuneric. Moldova solicită Rusiei să oprească acest război. Vom comunica părții ruse mesajul nostru de condamnare al acestor bombardamente crude”, a scris Popescu pe Facebook.

Anticorupţie.md
15/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii