Petru Iarmaliuc, procurorul responsabil de cazul lui Dodon: „Igor Dodon se pregătea să plece peste hotare pe 26 mai, la ora 9 dimineața”

Ilie Gulca
26/05/2022
Anticoruptie.md

Șeful grupului de procurori, care investighează cazul lui Igor Dodon, Petru Iarmaliuc, a declarat că a insistat în cadrul demersului său în fața instanței pentru aplicarea arestului preventiv și a invocat faptul că fostul șef de stat intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova în ajunul descinderilor.

„În urma perchezițiilor efectuate acasă și în masinile fostului președinte, a fost confirmat faptul că astăzi trebuia să plece peste hotare la ora 9:00. Au fost găsite mijloace bănești în valută în sume foarte mari, care indicau intenția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova. Precum și alte riscuri, precum faptul că un complice a încercat să distrugă probele. Instanța de judecată urmează să aprecieze”, a spus Iarmaliuc. 

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, examinează demersul procurorilor privind aplicarea arestului preventiv în cazul fostului președinte Igor Dodon.

Acesta este învinuit pe patru capete de acuzare: corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Fostul șef al statului, Igor Dodon, a ieșit bine dispus din sala de judecată a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, unde se examinează demersul procurorilor privind aplicarea arestului preventiv.

El a declarat în rusă în fața presei că va învinge. După aceasta, a fost condus în celula din incinta instanței judecătorești, iar magistrații au intrat în deliberări. Decizia va fi anunțată de către judecători la ora 15:00.

Jurnaliștii au acces restricționat în incinta judecătoriei în timp ce deputații socialiști și activiștii acestei formațiunii politice se plimbă lejer.

Ilie Gulca
26/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii