Portalul Anticoruptie.md, propus la Premiul naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică 2016

Anticoruptie.md
21/07/2016

Portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice a fost propus la Premiul naţional de etică şi deontologie profesională jurnalistică 2016. Premiul a fost instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova în anul 2015, iar câştigătorul este desemnat în rezultatul unui concurs cu participarea consumatorilor de produse mass-media, a experţilor şi a membrilor Consiliului de Presă.

Pe lângă Anticoruptie.md, în concurs au fost admise alte opt instituţii mass-media: portalul Agora.md, ziarul Cuvântul de la Rezina, agenţia de presă IPN, portalul Newsmaker.md, ziarul Observatorul de Nord de la Soroca, postul Radio Chişinău, portalul de investigaţii Rise.md şi săptămânalul de investigaţii Ziarul de Gardă. 

Instituţiile au fost propuse de consumatori de media sau de un grup de experţi constituit în acest scop de Consiliul de Presă. Până la data de 15 noiembrie 2016, instituţiile mass-media candidate vor fi evaluate de către public prin intermediul platformei online www.mediaforum.md. De pe un singur cont în rețelele de socializare, se vor putea acorda cel mult zece puncte pe săptămână pentru cel mult patru instituții candidate, după algoritmul 4 – 3 – 2 – 1.

Anticoruptie.md
21/07/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii