Pre-Vetting: primii trei candidați au trecut filtrul comisiei. Ce urmează

Anticoruptie.md
11/11/2022
Sursa:vetting.md

Comisia Pre-Vetting a aprobat primele trei decizii de promovare a evaluării în cazul a trei candidate din rândul judecătorilor la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). În urma audierilor, membrii Comisiei au ajuns la concluzia că Livia Mitrofan și Maria Frunze, judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, dar și Ioana Chironeț, judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, audiate public pe 7 octombrie 2022, corespund criteriilor de integritate etică și financiară.

Livia Mitrofan și Ioana Chironeț candidează pentru funcția de membru în CSM, iar Maria Frunze aspiră și la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

Deciziile favorabile vor fi transmise Consiliului Superior al Magistraturii, instituția responsabilă de organizarea alegerilor sau concursului pentru selectarea membrilor în CSM.

Comisia Pre-Vetting desfășoară evaluarea a 23 de candidați la funcții în CSM din rândul judecătorilor de carieră rămași în concurs și se află la etapa audierilor publice a candidaților. 9 candidați au fost deja audiați, iar în privința a 6 urmează să fie emise decizii.

Deciziile pot fi vizualizate aici.

Anticoruptie.md
11/11/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii