Prim-ministrul Valeriu Streleţ: “Guvernul Leancă a comis gafe monumentale”

Premierul Valeriu Streleţ îl acuză pe fostul coleg de partid, Iurie Leancă, de gafe care au permis concesionarea Aeroporului Internaţional Chişinău şi furtul de proporţii din sistemul bancar.

Julieta Saviţchi
15/09/2015

“Guvernul Leancă, pe durata mandatului său, a comis o serie de gafe monumentale, care au culminat cu cedarea pachetului majoritar la BEM și concesionarea Aeroportului. Iurie Lencă nu a înţeles  până la capăt esența unor procese. Indiferent de faptul că a fost influență din partea unor factori politic, Guvernul nu avea dreptul să facă aceste lucruri, chiar dacă dânsul a spus că a fost un simplu prim-ministru. Vârful tuturor acestor probleme s-a întâmplat în acea perioadă”, a declarat şeful Cabinetului de miniştri în cadrul emisiunii “În Profunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chişinău.

Streleţ a precizat că ştia că Leancă a comis greşeli, dar nu a făcut declaraţii din solidaritate politică.  “Iurie Leancă era membru al PLDM, dar nu pot spune că PLDM este responsabil de acţiunile fostului premier. La  biroul politic al partidului nu se discutau situații detipul garanțiilor emise de sistemul bancar sau concesionarea Aeroportului”, a punctat şeful Guvernului.

Valeriu Streleţ a mai spus în cadrul emisiunii că reprezentanţi ai companiei Kroll vor sosi miercuri seara la Chişinău, 16 septembrie, pentru a discuta despre cea de-a doua etapă a investigaţiilor furtului de proporţii din sistemul bancar.

“Vom negocia direct, inclusiv preţul. Dacă vom ajunge la un numitor comun, experţii Kroll vor avea nevoie de jumătate de an pentru investigaţii. Pe noi cel mai mult ne interesează  unde sunt banii şi recuperarea lor. În acest proces vor fi antrenate şi instituţiile statului”, a precizat premierul. 

FOTO: Valeriu Streleţ / gov.md

Julieta Saviţchi
15/09/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii