Prima reacţie a ruşilor la mobilizarea anunţată de Vladimir Putin: se mobilizează la proteste

Julieta Saviţchi
21/09/2022
Profimedia

Ruşii sunt îndemnaţi să protesteze împotriva decretului semnat miercuri de Vladimir Putin privind mobilizarea rezerviştilor. Astfel de anunţuri au fost publicate pe reţelele de socializare din Rusia.

Mișcarea de opoziţie Vesna (Primăvara n.r.) din Rusia a anunțat un protest pe întreg teritoriul Rusiei împotriva mobilizării anunțate de Putin. Activiştii au chemat, pe Twitter, cetăţenii ruşi să se adune la ora 19.00 în centrul oraşelor în care locuiesc şi să protesteze.

"Acum războiul va veni cu adevărat în fiecare casă și în fiecare familie. Anterior, autoritățile spuneau că doar „profesioniștii" se luptă și că vor câștiga. S-a dovedit că nu câștigă și au început să recruteze prizonieri la front. Acum s-a anunţat mobilizarea. Asta înseamnă că mii de bărbați ruși - tații, frații și soții noștri - vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor plânge mamele și copiii? Pentru palatul lui Putin?", au scris acriviştii ruşi în mesajul de mobilizare la proteste.

Portalurile ruse independente Meduza și Nestka scriu că la câteva minute după discursul președintelui rus Vladimir Putin, în care a anunțat mobilizare parțială în țară, toate biletele directe pentru 21 septembrie spre Istanbul, Erevan şi Tbilisi s-au epuizat.

Julieta Saviţchi
21/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii