Proces pornit// Republica Moldova se retrage din Acordul CSI

Mihaela Cibotaru
22/05/2023
RFI

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a solicitat Guvernului inițierea procedurii de retragere a Republicii Moldova din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI).

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Igor Grosu a adresat, luni, Guvernului un demers în acest sens.

Solicitarea vine după ce, pe 19 mai, Biroul permanent al Parlamentului a votat pentru inițierea procedurii regulamentare de denunțare a Convenției cu privire la Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI.

Tot săptămâna trecută, Guvernul Republicii Moldova a votat denunțarea acordurilor cu CSI cu privire la schimbul de informații în problemele ocrotirii frontierelor externe ale statelor membre ale comunității și privind condițiile generale de livrare a mărfurilor între organizațiile statelor membre. Mai devreme în această lună, a fost denunțat și Acordul privind activitatea Teleradiocompaniei „MIR”.

Mihaela Cibotaru
22/05/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii