„Procuratura nu le va da muniție”. Reacția Procuraturii Generale la solicitarea deputaților despre audierea lui Stoianoglo

Ilie Gulca
26/11/2020

Procurorul general a respins solicitarea deputaților de a fi audiat în plenul Parlamentului pe marginea dosarului vizând frauda bancară. Procuratura Generală tratează această solicitare drept „eforturi de a afla cât mai multe detalii din anchetă pentru a-și construi tacticile ulterioare de apărare”. Solicitarea deputaților a survenit după declarațiile omului de afaceri Veaceslav Platon despre evoluția anchetei în cazul fraudei bancare.  

„Înțelegem interesul viu al forului Legislativ pentru subiectul fraudei bancare, care chiar și în condițiile unui val de blocaje, a avansat esențial. Înțelegem, totodată, că acest fapt i-a deranjat atât pe cei implicați în mușamalizarea anterioară a dosarului, cât și pe beneficiarii fraudei, care recurg la orice metodă pentru a-l înlătura pe actualul procuror general, scăpând astfel, de răspundere penală”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

În comunicat se mai afirmă că procuratura „nu le va da muniție și va duce investigația până la final, supunându-se doar Legii”. În ce privește rezultatele anchetei, acestea vor fi aduse la cunoștința societății, „lucru pe care îl preconizăm în timpul cel mai apropiat”, precizează sursa citată.

Propunerea despre audierea lui Stoianoglo a venit din partea fracțiunii Platformei DA și a fost susținută de majoritatea deputaților.

În cadrul unei emisiuni la TV8, businessmanul a vorbit despre dosarul fraudei bancare, lăsând să se înțeleagă că este la curent cu evoluția anchetei, care, potrivit acestuia, ar fi deja finalizată. „Dosarul furtul miliarului este finalizat. Procuratura are toată schema pusă pe masă. Se știe cine și ce rol a jucat. Este o persoană care stă în spate”, a spus Platon, precizând că nu este vorba de deputatul Andrian Candu și nici de Serghei Iaralov, fostul vicepreședinte al democraților.

Ilie Gulca
26/11/2020Follow us on Telegram

Comentarii