Continuarea şi dezvoltarea proiectelor din domeniul educaţiei şi ştiinţei a constituit subiectul principal de discuţie dintre ministrul Educaţiei al Republicii Moldova, Anatolie Topală, cu ambasadorul României la Chişinău, Cristian-Leon Țurcanu, în cadrul întrevederii de marţi.
Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, s-a convenit asupra continuităţii bunelor tradiții de colaborare bilaterală pe domeniul educației în temeiul proiectelor în desfășurare, precum și asupra identificării unor noi posibilități de colaborare în vederea susținerii modernizării sistemului de învățământ superior, a mobilităților academice ale studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor; schimbului de experiență și bune practici; autonomiei universitare, asigurării calității în învățământ și a evaluării rezultatelor învățării; dezvoltării și implementării în comun a proiectelor de cercetare științifică.
Cristian-Leon Țurcanu a reiterat dorința autorităților române de a continua tradiția relațiilor bilaterale și de a aprofunda cooperarea în domeniul educației, cercetării, tineretului și sportului între România și Republica Moldova. Totodată, Cristian-Leon Țurcanu l-a felicitat pe ministrul Educației și Cercetării pentru inițierea reformei de modernizare a învățământului superior.
Părţile au discutat și despre obținerea de către Republicii Moldova a statutului de țară candidat la UE și deschiderea României de a oferi suport Republicii Moldova în alinierea la standardele de calitate internaționale în domeniul educației și cercetării.
Anatolie Topală l-a felicitat pe Cristian-Leon Țurcanu cu preluarea conducerii misiunii diplomatice la României la Chişinău şi a mulţumit pentru suportul constant oferit de Guvernul României pentru depășirea crizelor și fortificarea domeniului educației, dar pentru sprijinul parcursului european al Moldovei.
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.
Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.
Comentarii