Protest în faţa Parlamentului, organizat de Igor Dodon şi Renato Usatîi. Cer capul lui Filat

Mariana Colun
15/10/2015
Foto: CIJM

Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru, şi Igor Dodon, liderul socialiștilor, au organizat joi, 15 octombrie, un nou protest în faţa Parlamentului. Sutele de persoane prezente la miting, printre care foarte mulți tineri, au scandat "Demisia" sau "El trebuie să răspundă în faţa poporului", cu referire la cererea procurorului general Corneliu Gurin  de a-i ridica imunitatea liberal-democratului Vlad Filat. 

Imediat după declaraţiile făcute de Corneliu Gurin, Igor Dodon a reacţionat de la tribuna improvizată în fața clădirii Legislativului: "Cum zic ruşii, первый пошел (primul a plecat - n.r.)". 

La rândul său, Renato Usatîi a declarat că Vlad Filat va încerca să fugă peste hotare, în România. Acesta a îndemnat activiştii prezenți la protest să se mobilizeze şi să nu-i permită acest lucru. Susținătorii primarului orașului Bălți s-au împărțit pe grupuri pentru a bloca drumul liderului PLDM în cazul în care deputatul va încerca să părăsească sediul Legislativului. Liderul Partidului Nostru a promis că va dărui un automobil de lux, de model Mercedes, polițistului care îl va reține pe președintele liberal-democraților.

Între timp, clădirea Parlamentului și a Guvernului este păzită de o armată de oameni ai legii. 

Mariana Colun
15/10/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii