Putin se vrea în continuare „garant al reglementării transnistrene”

Anticorupţie.md
20/09/2022
Captură

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, vrea ca Rusia să rămână în continuare „un prieten şi garant al reglementării transnistrene”. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele rus în cadrul ceremoniei de marţi de înmânare a scrisorilor de acreditare a ambasadorilor străini, printre care și noul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii.

„Suntem convinși că dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre Rusia și Moldova, istoric apropiată nouă, pe principiile pragmatismului și beneficiului reciproc, vine în consens cu interesele fundamentale ale popoarelor celor două țări. Rusia a acționat și continuă să acționeze ca un garant al reglementării transnistrene”, a spus preşedintele rus.

Şeful de la Kremlin a făcut şi o declaraţie optimistă pentru Chişinău, în contextul crizei gazelor.

„Noi ne îndeplinim absolut toate angajamentele privind livrarea gazelor, în strictă conformitate cu toate cerințele înaintate de partea moldovenească”, a declarat Putin.

Amintim că după invazia din Ucraina, mai mulţi politicieni din anturajul lui Vladimir Putin au lansat ameninţări în adresa Chişinăului.

Anticorupţie.md
20/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii