Putin se vrea în continuare „garant al reglementării transnistrene”

Anticorupţie.md
20/09/2022
Captură

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, vrea ca Rusia să rămână în continuare „un prieten şi garant al reglementării transnistrene”. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele rus în cadrul ceremoniei de marţi de înmânare a scrisorilor de acreditare a ambasadorilor străini, printre care și noul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii.

„Suntem convinși că dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre Rusia și Moldova, istoric apropiată nouă, pe principiile pragmatismului și beneficiului reciproc, vine în consens cu interesele fundamentale ale popoarelor celor două țări. Rusia a acționat și continuă să acționeze ca un garant al reglementării transnistrene”, a spus preşedintele rus.

Şeful de la Kremlin a făcut şi o declaraţie optimistă pentru Chişinău, în contextul crizei gazelor.

„Noi ne îndeplinim absolut toate angajamentele privind livrarea gazelor, în strictă conformitate cu toate cerințele înaintate de partea moldovenească”, a declarat Putin.

Amintim că după invazia din Ucraina, mai mulţi politicieni din anturajul lui Vladimir Putin au lansat ameninţări în adresa Chişinăului.

Anticorupţie.md
20/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii