Putin tună și fulgeră: încă un general a fost demis după pierderile umilitoare în urma contraofensivei apărătorilor ucraineni

Anticoruptie.md
04/10/2022

Kremlinul l-a dat într-o parte pe comandantul Districtului Militar de Vest, Alexandr Juravliov, după ce armata rusă a pierdut mai multe localități ocupate anterior. Ofensiva de succes a apărătorilor ucraineni a produs o reacție în lanț, mulți generali ruși fiind învinuiți de neprofesionalism și înlocuiți.

Districtul Militar de Vest este unul dintre cele cinci care alcătuiesc forţele armate ale Rusiei. În ultimele zile militarii conduși de  general-colonelul Alexandr Juravliov au înregistrat pierderi după pierderi. În ăncercarea de a schimba starea de lucruri, administrația de la Kremlin l-a înlocuit  cu general-locotenentul Roman Berdnikov.

Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin l-a scos de la conducerea armatei pe generalul Dmitri Bulgakov. Generalul de armată Dmitri Bulgakov a fost eliberat și din funcţia de viceministru al Apărării.

De logistică se ocupă un alt general, Mihail Mizinţev, care a fost implicat în asediul Mariupolului, orașul ucrainean care a fost distrus aproape în totalitate. Ofițerul se regăsește și în lista de sancțiuni pentru că a stat în spatele atacurilor sângeroase din acest oraș portuar. Regimentul Azov a ținut timp de o lună armata rusă departe de intrarea în oraș, dar au fost nevoiți să cedeze după ce Mariupol a fost supus unor atacuri fără precedent.

Anticoruptie.md
04/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii