Războiul din Ucraina și ultimele declarații ale lui Vladimir Putin impun măsuri suplimentare!? Maia Sandu convoacă Consiliul de Securitate

Anticoruptie.md
22/09/2022
Sursa: CIJM

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă membrii Consiliului Suprem de Securitate. Subiectul discuției va viza securitatea regional, în contextul războiului din Ucraina.

Instituția prezidențială a anunțat că șefa statlui Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate pentru dimineața zilei de sâmbătă, 24 septembrie.

Membrii Consiliului Suprem de Securitate vor discuta despre securitatea regională în contextul războiului din Ucraina.

Chişinăul a condamnat deja planul Rusiei de a desfăşura referendumuri în teritoriile ocupate din Ucraina pentru a le anexa. Un mesaj în acest sens a fost transmis de la New York, SUA, de vicepremierul Nicu Popescu care participă alături de preşedinta Maia Sandu la cea de a 77-a reuniune a ONU.

Maia Sandu a avut discuții cu mai multe persoane oficiale, inclusiv secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu care a discutat despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente.

În adresarea de miercuri către naţiune, Vladimir Putin a declarat că susţine desfăşurarea referendumurilor privind alipirea la Federaţia Rusă a teritoriilor ocupate în Ucraina şi a ameninţat cu folosirea armelor nucleare dacă se va atenta la „integritatea teritorială a Rusiei”.

Rusia planifică să desfăşoare referendumurile de alipire a regiunilor Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk în perioada de 23-27 septembrie.

 

Anticoruptie.md
22/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii