Războiul din Ucraina și ultimele declarații ale lui Vladimir Putin impun măsuri suplimentare!? Maia Sandu convoacă Consiliul de Securitate

Anticoruptie.md
22/09/2022
Sursa: CIJM

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă membrii Consiliului Suprem de Securitate. Subiectul discuției va viza securitatea regional, în contextul războiului din Ucraina.

Instituția prezidențială a anunțat că șefa statlui Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate pentru dimineața zilei de sâmbătă, 24 septembrie.

Membrii Consiliului Suprem de Securitate vor discuta despre securitatea regională în contextul războiului din Ucraina.

Chişinăul a condamnat deja planul Rusiei de a desfăşura referendumuri în teritoriile ocupate din Ucraina pentru a le anexa. Un mesaj în acest sens a fost transmis de la New York, SUA, de vicepremierul Nicu Popescu care participă alături de preşedinta Maia Sandu la cea de a 77-a reuniune a ONU.

Maia Sandu a avut discuții cu mai multe persoane oficiale, inclusiv secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu care a discutat despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente.

În adresarea de miercuri către naţiune, Vladimir Putin a declarat că susţine desfăşurarea referendumurilor privind alipirea la Federaţia Rusă a teritoriilor ocupate în Ucraina şi a ameninţat cu folosirea armelor nucleare dacă se va atenta la „integritatea teritorială a Rusiei”.

Rusia planifică să desfăşoare referendumurile de alipire a regiunilor Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk în perioada de 23-27 septembrie.

 

Anticoruptie.md
22/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii